نوروز مهمترین فصل سفر به سرزمین چهار فصل استان کرمانشاه است و در آستانه سال نو که مردم پس از چند سال خانهنشینی کرونایی رهسپار نقاط مختلف کشور میشوند، مرور جاذبههای گردشگری شهرستانهای مختلف این استان برای آشنایی بیشتر هموطنان خالی از لطف نیست.
استان کرمانشاه یکی از مقاصد مهم گردشگری کشورمان محسوب میشود که در طول سال بخصوص ایام نوروز و تابستان پذیرای هزاران مسافر و گردشگر است، ایرنای کرمانشاه امسال تصمیم گرفته است جاذبههای گردشگری استان را برای ارایه به گردشگران معرفی کند که امروز به معرفی شهرستان جوانرود میپردازیم.
مسوولان استان و دست اندرکاران اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه در تدارک لازم برای استقبال و پذیرایی از مسافران نوروزی هستند تا کسانی که وارد این استان مرزی می شوند حداکثر بهره را از مناظر طبیعی و تاریخی کرمانشاه برده و با خاطره ای خوش این دیار را ترک کنند.
استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت در غربی ترین نقطه ایران اسلامی در همسایگی استان های همدان، لرستان، کردستان و ایلام قرار دارد و با داشتن بیش از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در طول تاریخ همواره نقش محوری و مرکزی در غرب کشور دارد.
وجود چهار هزار اثر شناخته شده تاریخی و طبیعی که بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ مورد آن به ثبت ملی رسیده است، ۲۰۰ جاذبه گردشگری، ۵۰ منطقه نمونه گردشگری، ۱۴روستای هدف گردشگری، ۲ اثر جهانی بیستون و هورامان در کنار آثار شاخص دیگری همچون تاق بستان، معبد آناهیتا، تکیه معاون الملک، مجموعه قلعه یزدگرد، چهارقاپی و کاخ خسرو و غار قوری قلعه که جملگی در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دارند، ۶۰ رشته فعال صنایع دستی، ۹۷ نشان ملی صنایع دستی و ۱۰ نشان بین المللی صنایع دستی موجب شده این استان جزو استان های مطرح در حوزه گردشگری شناخته شود.
طبیعت بکر، اقلیم مناسب، آب و هوای چهارفصل، آب فراوان، سراب های بی شمار، بازارچه های مرزی متعدد، تنوع فرهنگی و دشت های حاصل خیز، زیرساخت ها و مسیرهای ارتباطی مناسب، فرودگاه بین المللی و از همه مهمتر مردمان مهمان نواز این گهواره تمدن را به “سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی” تبدیل کرده است.
معرفی شهرستان جوانرود
جوانرود از شهرستان های استان کرمانشاه است که از شمال و غرب به شهرستان پاوه، از جنوب به شهرستان های اسلام آباد غرب و سرپلذهاب و از شرق به شهرستان مریوان محدود می شود، جوانرود سومین شهر پر جمعیت استان پس از شهرهای کرمانشاه و اسلام آبادغرب محسوب می شود.
مرکز این شهرستان شهر جوانرود است، زبان مردم جوانرود یکی از شاخه های زبان کُردی سورانی (جافی) و مذهب مردم جوانرود سنی شافعی است.
بازارچه مرزی، اصلی ترین منبع در آمدهای مردم این شهر است و از دیگر منابع درآمد مردم این دیار کشاورزی، دامداری و ارایه خدمات شهری است، شهرستان جوانرود بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ ش بالغ بر ۶۳ هزار نفر جمعیت دارد، این شهرستان دارای ۲ بخش به نام های مرکزی و جوانرود و ۶ دهستان است، شهر جوانرود مرکز شهرستان جوانرود در ۷۹ کیومتری شمال غربی شهر کرمانشاه قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا هزار و ۳۰۰ متر است.
از ویژگی های شهرستان جوانرود نسبت به سایر شهرهای استان، عرضه محصولات مختلف، مراکز اقامتی مناسب، آب و هوای معتدل، طبیعت بکر و منظره های سرسبز فاصله نزدیک تر به مراکز مهم کشور همچون تهران، اصفهان و مشهد و جنوب کشور، محورهای مناسب راه و نزدیکی به مناطق گردشگری طاق بستان، بیستون ، غار قوری قلعه، سد داریان و روستاها اورامانات است.
اماکن تاریخی
قلعه چنگیزخان، قلعه ای است در شمال شهر و مشرف بر هلانیه که از روزگاران استیلای مغول بازمانده و مرکز فرماندهی سپاهیان مغول در این منطقه بوده است.
قلعه آلانی و نقاره خان، روبروی تپه چنگیزخان و در قسمت شرقی پارک هلانیه قراردارد.
برج جوانرود، که به آن قلعه کهن نیز گفته می شود و هم اکنون مسجد جامع جدید جوانرود روی آن ساخته شده است.
قلعه دوان، که به آن «بانی توان» نیز می گویند و در سه کیلومتری جوانرود در مسیر جاده جوانرود – روانسر در پشت روستای صفی آباد قرار دارد و بنا به روایتی این قلعه در وقت خود دارای ۶۰ دکان و کوچه و بازار بوده است.
تپه صفی الدین خان، در روستای صفی آباد در ۲ کیلومتری شهر در جاده جوانرود – روانسر واقع شده است./ایرنا
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 16238
- بدون نظر
- پرینت