از لوح ثبتی آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر اسلام(ص) در مسجد جامع پاوه رونمایی شد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه در این مراسم اظهارکرد: ثبت ملی شناسنامه هر اثر و شناساندن آن به آیندگان است.
جبار گوهری در خصوص ثبت ملی مراسم مولودی خوانی مسجد جامع پاوه گفت: امیدواریم با این اتفاق علاوه بر معرفی و ماندگاری این رویداد بزرگ، از این پس همه دستگاهها حضوری فعالتر در هرچه باشکوهتر برگزار شدن این رویداد داشته باشند.
وی افزود: با تهیه تقویم زمانی برگزاری این رویداد بزرگ مذهبی در بستر زمان شاهد تداوم آن خواهیم بود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه، ضمن تقدیر از زحمات و حمایتهای امام جمعه پاوه برای به سرانجام رسیدن این پرونده ثبتی، تصریح کرد: امیدواریم همه ما بتوانیم در کنار هم به تداوم این رویداد کمک کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ثبت ملی ۵۸ اثر از شهرستان پاوه در سالیان گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بخش عمده این آثار ثبتی در حوزه میراث ناملموس و با محوریت فرهنگی بودهاند، نشان از غنای فرهنگی، مذهبی و تنوع آداب و رسوم منطقه است.
گوهری افزود: بسیاری از گردشگران به خاطر جذابیتهای فرهنگی هورامان به این منطقه سفر میکنند، پس باید ضمن معرفی مناسب این داشتههای ارزشمند فرهنگی در راستای صیانت و حفاظت از آنها نیز کوشا باشیم.
وی تصریح کرد: وقتی که فرهنگ به ملاکی برای جذب گردشگر تبدیل میشود، باید با برنامهریزی مناسب ضمن شناسایی این توانمندیهای فرهنگی از غلبه فرهنگ مهمان بر فرهنگ میزبان نیز جلوگیری شود.
قدمت ۵۰ ساله مراسم مولودی خوانی پاوه
همچنین در این مراسم ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه پاوع با تقدیر از مدیران کل فعلی و سابق میراثفرهنگی، زحمتکشان میراثفرهنگی استان و مدیر و پرسنل شهرستان برای ثبت آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر مسجد جامع پاوه، اظهارکرد: آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر در شهر پاوه نمادی از ایجاد وحدت و برادری در غرب کشور است.
امام جمعه پاوه افزود: از سال ۵۵، جشن میلاد را برگزار و از سال ۱۳۶۰ در پاوه به آن رسمیت عمومی دادیم و در این راه متحمل رنجهای فراوانی شدهایم.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۹۸ این مراسم در پاوه به شیوهای خاص و منظم در جلسات سه تا چهار هزارنفری برگزار میشد.
امام جمعه پاوه افزود: از سراسر ایران و حتی کشور عراق مهمانهایی از علما و عامه مردم برای شرکت در این مراسم هرساله به پاوه سفر میکنند.
وی ادامه داد: ثبت ملی این مراسم در فهرست آثار ملی ناملموس کشور برای شهر پاوه و اهل دین و پیروان عرفان آبرو و عزت و مایۀ وحدت است.
ماموستا قادری تصریح کرد: در سراسر کشور مراسمات متعددی برای میلاد حضرت محمد (ص) برگزار میشود، اما مراسم مولودی خوانی مسجد جامع پاوه ثبت شده و این نشان از اهمیت و بزرگی این مراسم دارد.
وی گفت: اینکه صلوات در وصف حضرت محمد (ص) به نام پاوه ثبت شده است، اهمیت زیادی برای علما و مردم پاوه دارد.
امام جمعه پاوه عنوان کرد: امیدواریم محبان پیامبر اسلام سالهای سال شاهد تداوم برگزاری این مراسم و رونق بیشتر آن در این شهر باشند.
ماموستا قادری در بخشی دیگری از سخنان خود به پرونده ثبت جهانی هورامان اشاره کرد و گفت: امیدواریم در ماههای آینده این ثبت جهانی به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه باید نگاه ویژهتری به شهرستان پاوه در پرونده ثبت جهانی هورامان شود، تصریح کرد: این اتفاق بزرگ ظرفیتهای اقتصادی متعددی در منطقه برای مردم ایجاد خواهد کرد.
امام جمعه پاوه در خاتمه تاکید کرد: گردشگری منطقه در چندسال گذشته دچار تحولات زیادی شده است که باید ضمن فراهم سازی زیرساختهای مناسب، نظارتها را برای پرهیز از آسیبهای احتمالی فرهنگی در منطقه بیشتر کرد./ایسنا
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 14485
- بدون نظر
- پرینت