مسوولان ارشد استان کرمانشاه در طول یک هفته اخیر وضعیت بازار گوشت قرمز را با دقت و در قالب جلسات استانی و همچنین حضور میدانی رصد کردهاند و با ورود جدی به این موضوع، ساماندهی بازار این محصول و اصلاح قیمت آن را به عنوان یک اولویت جدی در دستور کار خود قرار دادهاند.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، دارای سه میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین است و سالانه در استان ۴۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود و با این حجم دام و میزان تولید، کرمانشاه یکی از قطب های دامپروری و تولید گوشت قرمز کشور محسوب می شود.
میزان مصرف سالانه گوشت قرمز در استان کرمانشاه ۲۳ هزار تن است و به نسبت ۴۰ هزار تولید این محصول، ۱۷ هزار تن سالانه مازاد بر نیاز استان گوشت تولید می شود اما باوجود این همه تولید و مازاد، قیمت این محصول در استان بسیار بالا است و به نسبت سایر استانها تفاوت فراوانی دارد.
قیمت گوشت در یک هفته اخیر در کرمانشاه به طور بی سابقه ای افزایش یافته است به طوری که در برخی قصابی ها هر کیلوگرم گوشت گوسفندی به بهای ۳۲۰ هزار تومان عرضه می شود و برخی از قصابی ها نیز به دلیل گرانی گوشت گوسفندی عرضه نمی کنند.
انتقاد مسوولان ارشد استان از افزایش بی ضابطه قیمت گوشت قرمز
افزایش قیمت گوشت قرمز، صدای مسوولان ارشد استان کرمانشاه را نیز بارها درآورده که در آخرین مورد آن سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ۱۰ دی ماه امسال و در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان بر ضرورت حذف واسطهها در توزیع کالا و خدمات در استان تاکید کرد و گفت: باتوجه به ظرفیت ویژه دامپروری در استان، افزایش بیضابطه قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه پذیرفتنی نیست و جهاد کشاورزی و صمت موظفند تا ۲ هفته آینده بازار گوشت را ساماندهی کنند.
«عبدالوحید محمدی» با انتقاد از گرانی بی ضابطه قیمت گوشت قرمز در استان نسبت به دیگر استان ها اظهار داشت: با توجه به اینکه دامپروری در استان از وضعیت خوبی برخوردار است اما قیمت گوشت قرمز در استان نسبت به دیگر استان ها بالاتر است که هیچ توجیهی ندارد.
وی با تعیین یک مهلت زمانی برای دستگاه های مسئول مانند جهاد کشاورزی و صمت، تصریح کرد: ظرف مدت ۲ هفته این ۲ دستگاه با همکاری دیگر ارگان های ذیربط موظف به تعیین نهایی قیمت گوشت قرمز در استان و کاهش قیمت آن هستند و در جلسات آینده به هیچ عنوان قبول نخواهیم کرد که قیمت این مواد غذایی در کرمانشاه از دیگر استان ها بالاتر باشد.
بازدید میدانی استاندار از کشتارگاه دام بیستون و بازار میوه و ترهبار
استاندار کرمانشاه نیز در ادامه نظارت بر بازار و بررسی وضعیت قیمت گوشت قرمز از کشتارگاه دام بیستون بازدید کرد و با تاکید بر اینکه قیمت گوشت قرمز در بازار کرمانشاه باید منطقی شود، گفت: قیمت گوشت قرمز در بازار کرمانشاه فاصله معناداری با دیگر شهرها دارد که این تفاوت، باید با اقدام کارشناسی هر چه زودتر اصلاح شود.
«محمدطیب صحرایی» با بیان اینکه استانی که تولید کننده گوشت در کشور است باید شهروندانش هم به گوشت بهداشتی با قیمت مناسب دسترسی داشته باشند، افزود: در برنامه بازدید از کشتارگاه بیستون، آخرین وضعیت تامین و عرضه گوشت قرمز و دلایل قیمت نامناسب آن در بازار کرمانشاه، بررسی شد.
وی بر ضرورت ساماندهی بازار گوشت بر اساس یک برنامه مدون و در یک زمان قابل قبول تاکید کرد و در ادامه گفت: اگر همه کسانی که در چرخه تامین و عرضه گوشت فعال هستند، با دغدغه مندی و دلسوزی در این عرصه فعالیت کنند حتما قیمت و کیفیت گوشت در استان بهتر خواهد شد. /ایرنا
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 15875
- بدون نظر
- پرینت