شما اینجا هستید
آرشیو هفته نامه » کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فواید متعدد دانه چیا، این دانه مغذی را منبعی غنی از امگا ۳، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها معرفی کرد که می‌تواند در بهبود سلامت قلب، مغز و سیستم ایمنی نقش موثری ایفا کند. صبا حضرتیان روز جمعه به ایرنا توضیح داد که چیا یک گیاه یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که دانه‌های ریز آن به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری دیده می‌شود. این دانه فاقد گلوتن است و به‌عنوان یک شبه‌غله مغذی از گذشته‌های دور تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. وی افزود: دانه‌های چیا به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر رژیمی، به‌ویژه در میان ورزشکاران و علاقه‌مندان به سبک زندگی سالم، بسیار محبوب شده‌اند. این دانه‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند که ناشی از ترکیبات پلی‌فنولی موجود در آن‌ها است. حضرتیان با اشاره به اینکه آرد دانه چیا می‌تواند در محصولات بدون گلوتن یا با گلوتن کاهش‌یافته جایگزین شود، خاطرنشان کرد: این دانه‌های غنی از فیبر، در کاهش کلسترول خون، فعالیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نقش موثری دارند. وی تصریح کرد: دانه چیا به‌عنوان مکمل تغذیه‌ای و همچنین در تولید فرآورده‌هایی نظیر غلات، بیسکویت، پاستا، نان، اسنک و ماست کاربرد دارد. این دانه به دلیل تأثیرات مثبت در پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی-عروقی، تنظیم سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون، کنترل دیابت و فشار خون، و تقویت سیستم ایمنی به‌عنوان یک ماده غذایی فراسودمند شناخته می‌شود. این کارشناس یادآور شد: دانه چیا سرشار از کلسیم است و ۶۳ درصد آن را این ماده معدنی تشکیل می‌دهد که برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است. حضرتیان در پایان تأکید کرد: «با وجود فواید متعدد، مصرف هر ماده‌ای، از جمله دانه چیا، باید در حد اعتدال باشد تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فواید متعدد دانه چیا، این دانه مغذی را منبعی غنی از امگا ۳، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها معرفی کرد که می‌تواند در بهبود سلامت قلب، مغز و سیستم ایمنی نقش موثری ایفا کند.    صبا حضرتیان روز جمعه به ایرنا توضیح داد که چیا یک گیاه یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که دانه‌های ریز آن به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری دیده می‌شود. این دانه فاقد گلوتن است و به‌عنوان یک شبه‌غله مغذی از گذشته‌های دور تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است.  وی افزود: دانه‌های چیا به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر رژیمی، به‌ویژه در میان ورزشکاران و علاقه‌مندان به سبک زندگی سالم، بسیار محبوب شده‌اند. این دانه‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند که ناشی از ترکیبات پلی‌فنولی موجود در آن‌ها است.  حضرتیان با اشاره به اینکه آرد دانه چیا می‌تواند در محصولات بدون گلوتن یا با گلوتن کاهش‌یافته جایگزین شود، خاطرنشان کرد: این دانه‌های غنی از فیبر، در کاهش کلسترول خون، فعالیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نقش موثری دارند.  وی تصریح کرد: دانه چیا به‌عنوان مکمل تغذیه‌ای و همچنین در تولید فرآورده‌هایی نظیر غلات، بیسکویت، پاستا، نان، اسنک و ماست کاربرد دارد. این دانه به دلیل تأثیرات مثبت در پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی-عروقی، تنظیم سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون، کنترل دیابت و فشار خون، و تقویت سیستم ایمنی به‌عنوان یک ماده غذایی فراسودمند شناخته می‌شود.  این کارشناس یادآور شد: دانه چیا سرشار از کلسیم است و ۶۳ درصد آن را این ماده معدنی تشکیل می‌دهد که برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است.  حضرتیان در پایان تأکید کرد: «با وجود فواید متعدد، مصرف هر ماده‌ای، از جمله دانه چیا، باید در حد اعتدال باشد تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فواید متعدد دانه چیا، این دانه مغذی را منبعی غنی از امگا ۳، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها معرفی کرد که می‌تواند در بهبود سلامت قلب، مغز و سیستم ایمنی نقش موثری ایفا کند. صبا حضرتیان روز جمعه به ایرنا توضیح داد که چیا یک گیاه یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که دانه‌های ریز آن به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری دیده می‌شود. این دانه فاقد گلوتن است و به‌عنوان یک شبه‌غله مغذی از گذشته‌های دور تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. وی افزود: دانه‌های چیا به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر رژیمی، به‌ویژه در میان ورزشکاران و علاقه‌مندان به سبک زندگی سالم، بسیار محبوب شده‌اند. این دانه‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند که ناشی از ترکیبات پلی‌فنولی موجود در آن‌ها است. حضرتیان با اشاره به اینکه آرد دانه چیا می‌تواند در محصولات بدون گلوتن یا با گلوتن کاهش‌یافته جایگزین شود، خاطرنشان کرد: این دانه‌های غنی از فیبر، در کاهش کلسترول خون، فعالیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نقش موثری دارند. وی تصریح کرد: دانه چیا به‌عنوان مکمل تغذیه‌ای و همچنین در تولید فرآورده‌هایی نظیر غلات، بیسکویت، پاستا، نان، اسنک و ماست کاربرد دارد. این دانه به دلیل تأثیرات مثبت در پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی-عروقی، تنظیم سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون، کنترل دیابت و فشار خون، و تقویت سیستم ایمنی به‌عنوان یک ماده غذایی فراسودمند شناخته می‌شود. این کارشناس یادآور شد: دانه چیا سرشار از کلسیم است و ۶۳ درصد آن را این ماده معدنی تشکیل می‌دهد که برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است. حضرتیان در پایان تأکید کرد: «با وجود فواید متعدد، مصرف هر ماده‌ای، از جمله دانه چیا، باید در حد اعتدال باشد تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

منبع ایسنا

پیگیری‌ها درباره علت ممنوعیت ارسال چند کالای سلامت محور از طریق پست، به این نتیجه رسید که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اخذ نظر از مراجع ذیربط، همه اقلام و کالاهای مشمول ممنوعات پستی را تهیه و به شرکت‌های رسمی فعال در زمینه حمل و توزیع مرسولات ابلاغ می‌کند که رعایت آن برای همه شرکت‌های فعال پستی از جمله شرکت ملی پست لازم الاجراست.

اواخر ماه گذشته خبری از سوی مسئول مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی اعلام شد که از ممنوعیت ارسال چهار گروه کالای سلامت محور از طریق پست خبر داد.

امیر رحیمی راد درباره این چهار گروه کالا توضیح داد کالاهای آرایشی و بهداشتی خارجی که ارسال آنها ممنوع بوده، مکمل‌هایی غذایی به دلیل حساسیت‌های بالا، اقلام دارویی و برخی تجهیزات پزشکی است.

پس از اعلام این خبر، شرکت ملی پست نسبت به خبر اعلام شده واکنش نشان داد و توضیحاتی ارائه کرد؛ مهدی شاپوری-مدیرکل مهندسی و امور پیمانکاران شرکت ملی پست ایران- توضیح داد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اخذ نظر از مراجع ذیربط، همه اقلام و کالاهای مشمول ممنوعات پستی را تهیه و به شرکت‌های رسمی فعال در زمینه حمل و توزیع مرسولات ابلاغ می‌کند و رعایت آن برای همه شرکت‌های فعال پستی ازجمله شرکت ملی پست لازم الاجراست.

وی افزود: به همین منظور و براساس آخرین فهرست ابلاغی، قبول و ارسال همه اقلام و کالاهای سلامت محور فاقد مجوز IRC از سازمان غذا و دارو شامل واکسن، لوازم آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه‌ای و نظایر آن ممنوع است و فرستنده باید پیش از ارسال این قبیل مرسولات، مجوزهای لازم را اخذ و به واحد قبول پستی ارایه کند.

بر این اساس، شرکت ملی پست تاکید کرده که برای تسهیل دسترسی آحاد جامعه به امکانات حمل و نقل به عنوان یکی از رسالت‌های اجتماعی خود، در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و البته با لحاظ شرایط اختصاصی اقلام ارسالی مانند فسادپذیری، مبادرت به خدمت رسانی به مردم در این عرصه می‌کند که برای نمونه، خدماتی در زمینه ارسال شیرخشک‌های متابلیک که نیاز قشر خاصی از کودکان است با اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط به هموطنان در سراسر کشور ارایه می‌شود.

همچنین در زمینه جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به شبکه پستی، ضمن ایجاد زیرساخت‌های نرم افزاری در سامانه‌های پستی و استعلام صحت شماره همراه فرستنده، این امکان را فراهم کرده است تا قبول و ارسال کالاهای نو (آکبند) با صحت سنجی اصالت کالا از طریق ثبت و استعلام شناسه‌های کالا صورت پذیرد.

مسئولان در این زمینه تأکید کرده‌اند تصمیم اتخاذ شده می‌تواند تاثیرات مثبتی بر روند اقتصاد و سلامت مصرف‌کنندگان داشته باشد.

شرکت ملی پست از سال‌های گذشته همکاری جهت حفاظت از سلامت شهروندان با وزارت بهداشت اعلام کرده است درصورت تقاضایی از سوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام دهد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |