شما اینجا هستید
اجتماعی » انقلاب اسلامی حاکمیت اسلام بر ارزش های اسلامی را در قالب نظام جمهوری اسلامی

کیهان ویسی نسب :
انقلاب اسلامی حاکمیت اسلام بر ارزش های اسلامی را در قالب نظام جمهوری اسلامی

هفته نامه ریگا به مناسبت دهه مبارک فجر و جشن چهلمین سال پیروزی ارزشمند انقلاب اسلامی و رهایی ملت ایران از حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ، مصاحبه ای با آقای کیهان ویسی نسب در خصوص اهمیت نظام اسلامی و خدمات در زمینه تامین اجتماعی انجام داده که به نظر شما خوانندگان عزیز می رسد .

ریگا : لطفا در خصوص اهمیت و جایگاه انقلاب اسلامی ایران و نقش مردم در حکومت و نقش حکومت در خدمت به مردم در حوزه های مختلف برای خوانندگان ریگا بفرمایید .

_ ضمن تشکر و قدردانی از زحمات خبرنگاران و دست اندرکاران هفته نامه به عرض می رسان که اهمیت و عظمت انقلاب اسلامی که در دهه ۵۰ در ایران روی داد بر کسی پوشیده  نیست . تکیه بر ارزش های دینی و طرح حکومتی برخاسته از متن دینی و سازگار با آرمانی ترین اهداف و انتظارات بشر را می توان از اساسی ترین ویژگی های این پدیده شمرد . اکنون که در آستانه چهلمین سال این رخداد بزرگ در تاریخ این کشور  اسلامی قرار داریم شایسته است به فرزندان انقلاب و به ویژه نسلهای جدید و دانشجویان کشور به گونه ای علمی با چرایی و چگونگی وقوع ، آرمان ها ، دستاوردها و موانع فراروی آن آشنا شوند .

این آشنایی و افزون بر ایجاد و تقویت زمینه های تحلیلی درست و واقعی مردم را در برابر تلاش های دشمنان انقلاب در بیگانه سازی نسل نو از انقلاب اسلامی و ارزش های مقدس و والای آن مصون می سازد و یبب تقویت روح فداکاری و تحقق اهداف آن  خواهد گردید .

با نگاهی به اوضاع ایران در دهه های چهل و پنجاه در زمینه فرهنگی می توان به تلاش و رویکرد رژیم برای تغییر فرهنگ دینی مردم بدعت گذاری برخی آداب ناسازگار با اعتقادات اسلامی به عنوان مثال تغییر تاریخ هجری شمسی به تاریخ شاهنشاهی و جشن های ۲۵۰۰ ساله و گسترش قمارخانه ها ، مراکز فحشا ، مشروب فروش ها و … یاد کرد . در اوضاع کشاورزی با اجرای سیاست اصلاحات ارضی می توان به رشد مهاجرت روستائیان به شهرها و رشد شهرنشینی در ایران اشاره کرد و عملا با اجرای سیاست اصلاحات ارضی چهل درصد کشاورزان به صورت دستمزدی کار می کردند و زمین به آنها تعلق نمی گرفت و برخلاف تصور عمومی تنها ۹% کشاورزان دارای زمین شدند .

در بخش صنعت با اینکه سرمایه گذاری عظیمی در این بخش صورت گرفت اما عدم توجه به تاسیسات زیر بنایی مانند راه ، آب ، برق ، تلفن و نبود نیروی کار ماهر و سازمان و مدیریت نادرست موجب اتمام طرح های صنعتی بسیار دیرتر از مدت برنامه ریزی می گردید و عملا برنامه ریزی با هدف ارضای نیازهای روزمره و نه بلند صورت می گرفت . با افزایش های درآمد های نفتی در سال ۵۲ که به برنامه عمرانی چنجم از ۲۲ میلیارد به ۹۸ میلیارد رسید دولت به جای سرمایه گذاری از طرح های زیربنایی مانند بنادر ، راه ها و … به خرید و افزایش  سرمایه گذاری روی مسائل نظامی و قدرت تمرکز داشت که عمده این خریدهای بیهوده از آمریکا صورت می گرفت و این هزینه های سرسام آور نظامی به مشکلات بخش صنعت می افزود . طبق گزارش کمیته خارجی سنای آمریکا ، بودجه دفاعی ایران از ۸۸۰ میلیون دلار در سال ۴۹ به یک میلیارد دلار در سال ۵۶ جهش کرد .

وضعیت سیاسی ، در این بخش دو موضوع کلی استبداد و وابستگی به بیگانگان از مهمترین ویژگی های سیاسی رژیم گذشته بود . با توجه به این مسائل پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردها و بازتاب های عمده ای در داخل کشور ، منطقه و جهان را در پی داشت که می توان آنها را در چهار محور اساسی : سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی و نظامی مورد مطالعه قرار داد . از مهمترین دستاوردهای سیاسی علاوه بر سرنگونی نظام شاهنشاهی که امری محال به نظر می رسید و تاریخ نگاران دوره پهلوی می کوشیدند حاکمیت رژیم شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله بر ایران را یک سنت قطعی و محتوم تاریخی قلمداد کنند ، استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران بود .

انقلاب اسلامی حاکمیت اسلام بر ارزش های اسلامی را در قالب نظام جمهوری اسلامی پدید آورد که می توان در اینجا به نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش با برگزاری انتخابات متعدد در کشور دانست و در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هرگونه سلطه جویی و سلطه پذیری و حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور ، دفاع از حقوق مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار است و این امر در قانون اساسی جای گرفت . در خصوص دستاوردهای فرهنگی می توان انقلاب ایران را یک انقلاب فرهنگی درجه اول قلمداد کرد .

جایگزین کردن ارزش های دینی و اسلامی به جای فرهنگ  غربی که نماد توسعه تلقی می گردید از نمونه بارز این رویداد تاریخی بود . شکل گیری نهضت سوادآمزی حتی در دورترین روستاهای کشور و میزان جمعیت دانش آموز ، دانشجو در مقایسه با جمعیت ۷۵% بی سواد کشور قبل از انقلاب نیز گویای این دستاورد است . در خصوص دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی در گستره اقتصادی می توان به از میان برداشتن فاصله طبقاتی ، حضور زنان در فعالیت های اجتماعی تلاش برای کم کردن از وابستگی به نفت توسعه و سرمایه گذاری در طرح زیربنایی راهها ، آب ، برق و تلفن از تلاش های اولیه بعد از انقلاب بود . اگرچه با فرارسیدن جنگ تجمیلی همه ی اهداف و تلاش های اقتصادی کشور برای مدتی نسبتا طولانی تحت تاثیر قرار گرفت و به شهرها و صنایع کشور زیان های مالی عظیمی وارد آمد اما پس از پایان جنگ و آغاز بازسازی اقتصادی و سپس اجرای طرح های اول و دوم توسعه کشور به رغم مشکلات و بحران های ناشی از روند توسعه ، پیشرفت های قابل توجهی مانند ایجاد سدها و صنایع مادر ، حرکت در جهت خودکفایی در محصولات کشاورزی و کالاهای ضروری و صنایع دفاعی بدست آمد و تعدیل ثروت و خروج از اقتصاد تک محصولی مورد توجه برنامه ریزان اقتصادی کشور قرار گرفت .

ریگا : به نظر شما اکنون چکار باید کرد تا منطقه اورامانات بتواند جایگاه و موقعیت خودش را در کشور پیدا کند ؟

_ چنانچه به عرض رساندم که دولت بعد از اتمام جنگ تحمیلی که برنامه ها و اهداف نظام درا درگیر خود نموده بود بعد از جنگ در برنامه های مختلف توسعه متاسفانه آنچنان که باید و شایسته این منطقه بود علیرغم انجام برخی کارهای بزرگ و ماندگار ، توسعه نیافت و در صورتی که مردم این منطقه جزو مناطقی بودند که بیشتر آسیب را در زمان جنگ دیدند و رشادت ها و دلاور مردی هی بزرگی که در تاریخ این کشور ثبت شدهو حتی بصورت های مختلف در رسانه های تصویری نمایش داده شده است . اکنون وظیفه مسئولین و دولتمردان است ه ضمن توجه در بودجه و ایجاد سازوکارهای مناسب تولید و اشتغال و توجه به موقعیت عالی و استثنایی منطقه در تنوع جاذبه های گردشگری و … می توانند این منطقه را در کشور جزو منطق توریست پذیر معرفی کنند و در این راه وظیفه نمایندگان مردم در مجلس ، فرمانداران و مسئولین دیگر مرتبط را می طلبد تا در تبدیل این منطقه ارزشمند گردشگری ادای وظیفه نمایند .

ریگا : جایگاه و موقعیت سازمان تامین اجتماعی در یک کشور چیست و برای افراد جامعه و کشور چه منفعتی دارد ؟

_ در کشورهای پیشرفته و اقتصادی صنعتی ، تشکیلات تامین اجتماعی نقش اصلی در طراحی دولت رفاه دارند . بطور کلی هدف از ایجاد بیمه های اجتماعی ، حمایت از کارگران و خانواده آنان در برابر کاهش شدید درآمدهای آنها بوده و رفاه اقتصادی افراد ریسک گریز را کاهش می دهد . سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه گر در کشور است و جمعیتی در حدود ۵۰ میلیون نفر را تحت پوشش دارد و خدمات متفاوت م متنوعی در این سازمان نظیر بیمه بازنشستگی ، بیمه بیکاری ، غرامت ایام بیماری و بارداری از کارافتادگی و کمک هزینه ازدواج و انواع اروتز و پروتوزهای مورد نیاز و کمک هزینه فوت و برقراری مستمری بازماندگان به آنها ارائه می گردد . بر اساس اصل بیست و نهم قانون اساسی “برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی ، بیکاری ، پیری ، از کارافتادگی ، بی سرپرستی ، در راه ماندگی ، حوادث و سوانح و نیازبه خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیر حقی همگانی است” لذا دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای غیر عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت افراد کشور تامین کند . سازمان تامین اجتماعی رابطه مستقیی با میزان  سرمایه گذاری اقتصادی و به دنبال آن وضعیت اشتغال در هر منطقه دارد و به میزان این اشتغال در شرایط بهتری قرار داشته باشد جمعیت بیمه پرداز و تحت پوشش نیز بیشتر خواهد بود که خود موجب رشد و شکوفایی آینده و مردم آن بخش از کشور خواهد شد . لذا جهت برخورداری و استفاده از این حق همگانی ایجاب نماید تا مسئولین و نمایندگان مردم در دولت با شناسایی فرصت ها و پتانسیل منطقه سعی در جذب حداکثری سرمایه گذاری های بخش دولتی  و خصوصی در طرح های بالاسری و زیرساخت ها و ایجاد صنایع تولیدی پایدار و بهبود فضای تجارت و کسب و کار ، با توجه به شرایط  منطقه زمینه را برای رشد و امنیت اقتصادی منطقه و کشور فراهم سازند .

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |