شما اینجا هستید
اجتماعی » نگاه مدیران به مرز های استان باید همسو شود

نگاه مدیران به مرز های استان باید همسو شود

شهرستان پاوه ، یک شهرستان مرزی است که بازارچه ها و مرزهایش نتوانسته اند تاثیری بر نرخ بیکاری اش داشته باشند . با وجود پتانسیل بالا و تاریخچه بلند بالای تبادلات مرزی ددر این شهرستان ، همچنان مرز ها بسته و غیر رسمی هستند و وعده ها و تلاش های هیچ مسئولی گره از زنجیرهای فرو بسته مرز نگشوده است .

شهرستان پاوه دارای ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کردستان عراق و ۲ بازارچه پیله وری و کوله بری است . این شهرستان با جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر از توابع استان کرمانشاه می باشد که بالاترین نرخ باسوادی استان کرمانشاه را دارد ، با ۱۹سمن اجتماعی رتبه نخست کشور و به لحاظ کمک های مردمی به نهادهای کمک رسان و انجمن های خیریه در استان نیز رتبه نخست را داراست ، اما نرخ بیکاری در این شهرستان تقریبا در مردان ۲۷ درصد و در زنان ۴۸ درصد است ( آمارها مربوط به سال ۹۶ است ) با نگاهی گذرا به این آمار و ارقام در می یابیم که شهرستان پاوه ، شهرستانی فرهنگی با نرخ بالای بیکاری است که موقعیت و پتانسیل خوب هم مرزی با کشور عراق نتوانسته است رقم اشتغال را در این شهرستان بالا ببرد .

بازارچه مرزی شوشمی نقش پراهمیتی در تبادلات اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و حتی سیاسی و امنیتی دو سوی مرز خواهد داشت . هم مرزی با استان حلبچه و مناطق اطراف آن در قالب یک استان جدسد از اهمیت و پتانسیل های زیادی برای تبادلات بهتر برخوردار است . یقینا بهبود معیشت ساکنان نقاط مرزی می تواند توسعه همکاری های متقابل اقتصادی ، ایجاد اشتغال پایدار ، گسترش بازارچه های محلی ، ایجاد صلح و ثبات در این منطقه مرزنشین در نهایت بهبود امنیت در استان و کشور را در پی داشته باشد .

مجموعه عوامل مختلفی موجب شده تا بازارچه های مختلف اورامانات و از جمله بازارچه مرزی شوشمی آنچنان که باید جایگاه واقعی خود را بعنوان بازارچه ای مرزی بدست نیاورد . دلایل زیادی برای این عدم موفقیت وجود دارد . اما بنظر می رسد از اصلی ترین عوامل عدم توفیق این  بازارچه ها ، هماهنگ نبودن مسئولان در رده های مختلف شهرستانی ، استانی و کشوری نسبت به بازارچه های غیررسمی باشد .

بیشتر تلاش مدیران شهرستانی جهت احیای بازارچه ها ، تنها در راستای اعلام وعده های دور و بدون راهکار بوده است  . شاید می بایست نهاد یا ارگانی متولی سیاست گذاری درخصوص بازارچه مرزی عهده دار تمام فعالیت های بازارچه مرزی باشد ، اگرچه فرماندهی شهرستان در بخشداری ها تا حدودی این مسئولیت را بر عهده دارند اما با انسجام و بطور ویژه  بر روی فعالیت ها و برنامه ریزی ها برای احیاء بازارچه ها تلاش نکرده اند .

لذا با توجه به اهمیت فراوانی که در این بازارچه ها و مرزها برای استان بیکاری مانند کرمانشاه دارند ، می طلبد بیش از پیش نسبت به ایجاد زیر ساخت ها جهت احیاء مرزهای غیررسمی کوشش نمود . نگاه مدیران به مرزهای استان باید همسو شود و شعارهای دولت و نمایندگان باید در قالب عمل موجب بازگشایی دائمی مرزهای استان گردد . کولبری و قاچاق که از آفات مرزها محسوب می گردد می تواند به صورت رسمی و حتی صادرات انجام پذیرد و نظارت ها بدین گونه آسان تر خواهد شد . در پایان لزوم تاکید دوباره بر همسویی نگاه مسئولین نسبت به مرزهای استان بویژه مرز شوشمی در شهرستان پاوه و شیخ صله در شهرستان ثلاث باباجانی متذکر می گردد و امید است شاهد توسعه ای پایدار و ایجاد اشتغال پایدار در استانی مرزنشین باشیم .

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |