معافیت بندر چابهار از تحریم ها، میانبر کشورهای آسیایی برای رهایی از چالشهای غرب است که با مدیریت صحیح میتواند موجب افزایش سرعت توسعه و پیشرفت این کشورها خصوصا ایران شود.
بندر استراتژیک چابهار واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان سرشار از پتانسیلها و ظرفیتهای طبیعی و بشری است که به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران که اسکله آن قابلیت پهلوگیری کشتیهای اقیانوس پیما را دارد جزو مهمترین مناطق اقتصادی و صادراتی کشور و منطقه محسوب میشود.
بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی و استراتژیک آن نسبت به کشورهای همسایه و آسیای میانه که نزدیکترین راه دسترسی کشورهای منطقه برای توسعه اقتصادی و مبادلات بینالمللی به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است. این بندر دارای پتانسیلهایی است که با برنامهریزی دقیق مسئولین ملی و محلی میتوان در راستای افق چشمانداز نظام برای افزایش توانمندی و تقویت جایگاه کشور در بین قدرتهای شرقی و غربی دنیا از آنها استفاده کرد.
این بندر یکی از مهمترین چهارراههای کریدور «شمال- جنوب» در مسیر تجارت جهانی است که علاوه بر مزیتهای اقتصادی در زمینه سیاسی از جمله تحکیم و حفظ روابط دیپلماتیک بین کشورهای آسیای میانه نیز تأثیر بسزایی دارد و باعث میشود تا در کنار حذف تنشها و درگیریها وحدت و همدلی را در این منطقه ایجاد کند و شاهد آرامش و آسایش بین ملل اسلامی در این خطه از دنیا باشیم.
ایجاد وحدت و همدلی و مبارزه با خشونت طلبی گروههای افراطی، مذهبی نما و تروریستی تربیت یافته غرب که هدفشان نابودی خاورمیانه و تبدیل شدن آن به یک منطقه امن برای آمریکا و هم پیمانانش است یکی از مزیتهای اصلی بندر چابهار به شمار میرود. آسایش و آرامش در منطقه علاوه بر حضور کشورهای حوزه خلیج فارس برای سرمایه گذاری، بدون شک و تردید اروپاییان را نیز مجبور میکند تا با پشت کردن به آمریکا در جهت حفظ منافع اقتصادی خود در دنیا، خواهان سرمایه گذاری و مبادله با کشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار با قابلیت بهرهمندی از دریا و حمل و نقل ریلی و هوایی شوند.
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 13079
- بدون نظر
- پرینت