شما اینجا هستید
اجتماعی » یک مسئول: خشکی “سراب نیلوفر” یکساله رخ نداده/ چاه‌ها عامل اصلی هستند

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه خشک شدن “سراب نیلوفر” موضوعی نیست که طی یک سال رخ داده باشد، برداشت بی‌رویه از منابع آبی اطراف این سراب را عامل اصلی خشک شدن آن دانست.

فرشاد فتاحی  با اشاره به خشک شدن تقریبی سراب نیلوفر، از عوامل متعددی یاد کرد که باعث شده این سراب دچار چنین وضعیتی شود و افزود: اگرچه خشکسالی و کم بارشی سراسر ایران و حتی بسیاری از کشورهای دیگر دنیا را هم درگیر کرده، اما این امر عامل اصلی خشک شدن سراب نیلوفر محسوب نمی‌شود، بلکه مزید علت سایر عوامل بوده است.

وی اصلی‌ترین عامل خشک شدن سراب نیلوفر را برداشت بی‌رویه از چاه‌های مجاور و منابع آبی اطراف این سراب دانست و عنوان کرد: متاسفانه در این منطقه شاهد کشت‌های دوم و حتی سوم خصوصا در زمینه محصولات آب‌بر هستیم.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: البته در کنار این موارد عوامل دیگری مانند کاهش بارش‌ها، نبود بارش موثر برف، گرمای هوا و تبخیر بالا و … نیز اثرگذار بوده است.

فتاحی با بیان اینکه در سالیان گذشته که اضافه برداشت از چاه‌های اطراف سراب نیلوفر صورت می‌گرفت تا حدودی با بارش‌ها جایگزین می‌شد، تاکید کرد: امسال که شاهد کم بارشی جدی بودیم، این اضافه برداشت‌ها خود را به خوبی نشان داده است.

وی اضافه کرد: البته باید این را مد نظر داشت که شرایط کنونی سراب نیلوفر متاثر از یکسال اخیر نیست، بلکه حاصل سال‌ها عدم مدیریت منابع آب است.

فتاحی با بیان اینکه محیط زیست چندین سال است که درباره شرایط نامناسب آبی و لزوم مدیریت منابعی که در اختیار داریم هشدار داده، خاطرنشان کرد: این هشدار سالیان قبل درباره منابع آبی سایر استان‌ها از جمله هامون در سیستان و بلوچستان، زاینده رود اصفهان، دریاچه ارومیه و … داده شده بود و حالا با خشک شدن همه آنها نوبت به منابع آبی نقاط پرآب کشور در منطقه زاگرس از جمله کرمانشاه، ایلام، همدان و… رسیده است.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه ادامه این روند را باعث نابودی همه منابع آبی دانست و گفت: باید برنامه‌های صنعتی، کشاورزی و … و خصوصا آمایش سرزمین را متناسب با شرایط کم آبی مطابقت دهیم.

فتاحی از کاهش میانگین بارش‌ها در کرمانشاه از بیش از ۴۷۰ میلی‌متر در سال به کمتر از ۲۹۰ میلی‌متر یاد کرد و افزود: باید از این پس بر اساس این میزان بارش برنامه ریزی کنیم.

وی مدیریت کشت محصولات کشاورزی را  ضروری خواند و یادآور شد: برای مدیریت برداشت از چاه‌ها هم باید به سمت استفاده از کنتورهای هوشمند برویم.

معاون محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه این اقدامات خصوصا شناسایی و برخورد با چاه های غیرمجاز با همکاری دستگاه قضا از چندی قبل برای سراب نیلوفر آغاز شده، گفت: البته این کارها مسکن مقطعی است و به راهکارهای بلندمدت هم در کنار آن نیاز داریم./ایسنا کرمانشاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |