منبع ایرنا
مدیر آموزش و پرورش ثلاث باباجانی گفت که هنوز آثار تخریب بالای زلزله بر این شهرستان سنگینی میکند و پس از ۷ سال مدارس ۲ شیفته و کانکسی در سطح منطقه برچیده نشده است.
مراد اسماعیلی روز دوشنبه افزود: شهرستان ثلاث باباجانی هفت هزار و ۲۰۰ دانش آموز دارد که در ۱۵۰ مدرسه با ۴۳۶ کلاس درس تحصیل می کنند.
وی اظهار کرد: ۷ سال از زلزله و آغاز به کار بازسازی شهرستان ثلاث باباجانی می گذرد اما به دلیل کندی اقدامات صورت گرفته با کمبود فضای آموزشی و ورزشی بویژه در شهر تازه آباد مرکز این شهرستان مواجهیم.
وی اظهار کرد: شهرستان ثلاث باباجانی با سه بخش مرکزی، ازگله و میرآباد تنها یک سالن ورزشی آن هم در مرکز شهرستان دارد و در این رابطه با کمبود جدی مواجهیم.
اسماعیلی با بیان اینکه افزون بر ۳۰ مدرسه این شهرستان کانکسی است؛ اضافه کرد: با گذشت ۷ سال از زلزله کرمانشاه هنوز ساختمان اداری آموزش و پرورش ثلاث باباجانی بازسازی نشده و اکنون به حال خود رها شده است و برای رفع این معضل، مراجعات مردمی را در یک مدرسه قدیمی انجام می دهیم.
مدیر اداره آموزش و پرورش شهرستان ثلاث باباجانی از مسوولان و نمایندگان وقت استان و شهرستان به دلیل پیگیری نکردن بازسازی ساختمان های زلزله زده انتقاد کرد و گفت: بیشتر ساختمان های اداری از جمله آموزش و پرورش شهرستان ثلاث باباجانی پس از آسیب و تخریب ناشی از زلزله به حال خود رها و بازسازی نشدند و هم اکنون امور اداری شهرستان در اماکن استیجاری غیراستاندارد انجام می شود.
اسماعیلی گفت: اعلام پایان بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه که باعث حذف ردیف اعتباری از بودجه ملی شد ضربه مهلکی به ساختار اداری و عمومی شهرستان ثلاث باباجانی وارد کرده است.
وی اداره کل راه و شهرسازی کرمانشاه را متولی بازسازی ساختمان های اداری زلزله زده ثلاث باباجانی معرفی کرد و گفت: انتظار می رود در این رابطه اقدامات جدی تری صورت گیرد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان ثلاث باباجانی همچنین به اهمیت بازسازی اداره آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: با وجود کمبود فضای آموزشی؛ اکنون ناگزیر به استفاده از یک مدرسه برای امور اداری آموزش و پرورش هستیم که این فشار مضاعفی به سیستم آموزشی منطقه است و باید زودتر این مشکلات حل و فصل شود.
اسماعیلی از اقدامات عمرانی اداره نوسازی مدارس استان کرمانشاه به خاطر ساخت مدارس جدید پس از زلزله قدردانی کرد و گفت: اما همچنان با کمبود شدید فضای آموزشی و ورزشی مواجهیم.
درباره زلزله ۲۱ آبان ۱۳۹۶
ساعت ۲۱:۴۸:۱۶ یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر استان کرمانشاه را بشدت لرزاند. کانون زمین لرزه ۱۱ کیلومتری بخش ازگله در شهرستان ثلاث باباجانی، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب و ۳۱ کیلومتری شهرستان قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بود.
شدت این زمین لرزه به اندازه ای بود که غرب کشور تا بخش هایی از استان تهران را هم لرزاند و حتی چند کشور همسایه غربی ایران آن را احساس کردند اما به واسطه هم مرزی کرمانشاه و عراق شدت لرزه ها در استان های شرقی عراق هم خسارت هایی به بار آورد.
این زلزله از نظر بزرگی در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بود بطوریکه در آن ۱۰ شهرستان استان کرمانشاه و هزار و ۹۳۲ روستا و جمعیتی در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان به استعداد بیش از ۱۰۰ هزار خانوار را درگیر کرد.
این زلزله بین ۴۰ تا ۵۰ ثانیه طول کشید و علت اصلی ویرانی های گسترده هم همین موضوع بود؛ در مرکز استان کرمانشاه گرچه شدت و مدت تکان ها زیاد بود و مردم را بشدت هراسان و سردرگم کرد اما خسارت سنگین نداشت و همین موضوع سبب شد که تصور اولیه از پیامدهای زلزله در مرکز استان خوش بینانه باشد اما با طلوع آفتاب ۲۲ آبان مشخص شد اوج فاجعه و انبوه کشته ها، زخمی ها و خسارت های مالی فراوان چقدر زیاد بوده است.
این حادثه در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و بر اساس آخرین ارزیابی رسمی بیش از ۱۰۷ هزار خانه، حدود ۲۳ هزار واحد صنفی، خدماتی، صنعتی و دامی و در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۷۹ واحد شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
مجموع خسارت این زلزله به واحدهای مسکونی، عمومی و بخش تولید و کسب و کار استان کرمانشاه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد؛ همچنین در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۱۳۹۷ در ۲۳ کیلومتری سرپل ذهاب هم ۷۷۱ نفر مصدوم شدند و بیش از چهار هزار خانه خسارت دید.
سرپل ذهاب در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد که به دلیل اینکه مردم شهرستان های گیلانغرب، قصرشیرین، ثلاث باباجانی و دالاهو و بخشی از خدمات خود را از این شهرستان تامین می کنند، جمعیت شناور سرپل ذهاب تا روزانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر هم میرسد.
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 23963
- بدون نظر
- پرینت