شما اینجا هستید
آرشیو هفته نامه » رویداد بین‌المللی خوراک کرمانشاه شهریور برگزار می‌شود

منبع ایسنا

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه به تعویق یک ساله برگزاری رویداد بین‌المللی خوراک در کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها این رویداد قرار است نیمه دوم شهریور امسال با حضور شرکت‌کنندگانی از ۱۲ کشور برگزار شود.

ایمان درخشی،با اشاره به ثبت کرمانشاه به عنوان یکی از شهرهای خلاق خوراک دنیا در سال‌های گذشته، اظهار کرد: سه عامل باعث شد تا کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در دنیا انتخاب شود که یکی از این عوامل تنوع اقلیمی و آب و هوایی استان است، بگونه‌ای که در هر نقطه از استان یک شرایط آب و هوایی متفاوت را داریم و این مسئله سبب شده تا دشت‌ها و کوه‌های استان ما رویشگاه گیاهان دارویی و خوراکی بسیار زیادی باشد.

وی تنوع قومیتی را یکی دیگر از عوامل انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در دنیا دانست و افزود: وجود اقوام مختلف باعث شده تا فرهنگ‌های متنوعی را در استانمان شاهد باشیم و هرکدام از این قوم‌ها در فرهنگ خود خوراک‌های مختلفی را داشته باشند.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: عامل سوم برای ثبت کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک این بود که برخلاف بسیاری از شهرهای دیگر، برای هر خوراک کرمانشاه یک پیوست فرهنگی وجود دارد و یک آداب و روسوم خاص پشت پخت آن غذا نهفته است. برای نمونه آش دانه‌کلانه همزمان با رویش اولین دندان کودک پخت می‌شود و یا شیرینی بژی که از دیرباز خانواده‌ها آن را برای موارد مختلفی از جمله اینکه توشه راه پسر سربازشان باشد، پخت می‌کردند.

وی در ادامه با بیان اینکه از زمانی که کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک انتخاب شده رویدادهای مختلفی را خصوصا طی دو، سه سال اخیر برگزار کرده‌ایم، گفت: با برگزاری برنامه‌های متنوع، کرمانشاه توانست جزء کمیته تشخیص و داوری شهرهای جدید خلاق خوراک در سازمان یونسکو قرار گیرد.

درخشی اضافه کرد: یکی از مهمترین رویدادهایی که بنا بود طی این مدت برگزار کنیم، رویداد بین‌المللی گردشگری خوراک کرمانشاه بود که قرار بود بهار سال گذشته به شکل فاخر برگزار شود، اما به دلیل شهادت رئیس‌جمهور شهید رئیسی و به دنبال آن ایام محرم و صفر این رویداد برگزار نشد و به زمان دیگری موکول شد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه با تاکید براینکه برگزاری رویداد بین‌المللی خوراک هنوز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این رویداد نیمه دوم شهریور امسال با حضور شرکت کنندگانی از حدود ۱۲ کشور برگزار خواهد شد.

وی در ادامه در خصوص دستاوردهای تبدیل کرمانشاه به جهانشهر خلاق خوراک برای این شهر نیز گفت: این موضوع از نظر اقتصادی، اجتماعی و هویتی و غرور ملی پیامدهای مثبتی برای شهرمان داشته است.

درخشی تاکید کرد: امروز در اکثر شهرهای دنیا که در حوزه خوراک مشهور هستند و فعالیت می‌کنند، پرچم کرمانشاه بالاست و شهر ما را به عنوان یک شهر خلاق خوراک می‌شناسند که این مسئله برای ما غرور ملی به همراه دارد.

وی اضافه کرد: از طرفی برگزاری رویدادهای مختلف در حوزه خوراک شور و نشاط اجتماعی را در جامعه بوجود آورده است.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری به ابعاد اقتصادی این موضوع نیز پرداخت و گفت: تا پیش از تبدیل کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک، غذاهای اصیل کرمانشاهی غیر از دنده کباب و خورشت خلال، جایی در منوی رستوران‌ها نداشتند، اما اکنون در تعدادی از رستوران‌ها غذاهای بومی کرمانشاه مانند سیب پلو نیز گنجانده شده است. همچنین طی سال‌های گذشته قاورمه به عنوان یکی از خوراک‌های اصیل کرمانشاه جایی در رستوران‌ها نداشت، اما اکنون فقط چند قاورمه سرای اختصاصی در سطح شهر راه‌اندازی شده‌ است.

درخشی ادامه داد: از طرفی با برگزاری هر رویداد گردشگری خوراک در کرمانشاه، گردشگرانی علاوه بر داخل استان از سایر استان‌ها نیز حضور پیدا می‌کنند که این مسئله به چرخه اقتصادی استان کمک می‌کند.

وی در ادامه یکی دیگر از دستاوردهای تبدیل کرمانشاه به عنوان شهر خلاق را جلوگیری از فراموش شدن غذاها و خوراک‌های اصیل کرمانشاهی دانست و گفت: در این راستا، کار تدوین اطلس خوراک کرمانشاه را آغاز کرده‌ایم که در حال حاضر در مرحله پژوهش قرار دارد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه اضافه کرد: تاکنون حدود ۲۰۰ خوراک کرمانشاهی را شناسایی کرده‌ایم که قرار است در این اطلس اطلاعات کامل

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |