شما اینجا هستید
اجتماعی » ماجرای تجویز بی در و پیکر «مکمل‌ها»/ از قیمت‌گذاری خودسرانه تا زد و بند برای سود بیشتر

قیمت‌گذاری سرسام آور مکمل‌های غذایی، عدم پوشش بیمه‌ای و تجویز غیرمنطقی آنها باعث شده است پرداختی از جیب مردم افزایش یابد.

با شیوع بحران کرونا در دنیا بسیاری از متخصصان توصیه کردند که مصرف مکمل‌ها می‌تواند نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به کووید داشته باشد از همین رو کمتر نسخه‌ای را مشاهده می‌کردیم که مکملی در آن وجود نداشته باشد، رویه‌ای که هنوز هم ادامه دارد و برخی از پزشکان ترجیح می‌دهند به جای دارو فقط مکمل غذایی برای بیماران تجویز کنند. شیوع کرونا منجر شد تا خیلی‌ها در کنار درمان، سراغ ویتامین‌ها و مکمل‌های افزایش‌دهنده سیستم ایمنی بدن بروند؛ آن هم در شرایطی که ابتلا به کرونا با عوارضی مانند ریزش مو و تضعیف بدن همراه است. اما همچنان آمارها حکایت از افزایش مصرف این مکمل‌ها و ویتامین‌ها دارد.

بر اساس اعلام کارشناسان آمار تولید مکمل‌هایی مثل ویتامین D که برای تقویت سیستم دفاعی بدن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، رشد چهار تا پنج برابری داشته است. مشابه همین ‌وضعیت برای مکمل‌های حاوی ویتامین C یا روی هم ایجاد شده است، با این که تاکنون بارها از طرف مقامات بهداشتی گفته شده که هیچ مکمل تغذیه‌ای قادر به پیشگیری یا درمان بیماری کووید- ۱۹ نیست اما به‌ دلیل سابقه‌ای که ویتامین‌های D و C و همچنین زینک در افزایش توانایی دفاع بدن در برابر بیماری‌ها دارند، مصرف مکمل‌های حاوی این مواد در بسیاری از کشورها از جمله ایران افزایش چشمگیری پیدا کرد.

بازار این روزهای مکمل‌های دارویی بازار عجیب و غریبی است، مکمل‌هایی که قیمت‌های آن‌ها از ۵۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا بالای یک میلیون تومان هم می‌رسد. بازار بدون نظارتی که دست سودجویان و افراد متقلب را برای جولان دادن کاملا باز گذاشته است و در این بازار بی در و پیکر تنها بیماران هستند که از لحاظ مالی و در مواقعی از لحاظ روحی و جسمی آسیب می‌بینند و عده‌ای هم سود هنگفتی از این بازار می‌برند.

برخی مکمل‌ها قیمت‌های خودسر دارند!

چندی پیش سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسشی درباره قیمت‌گذاری مکمل‌های غذایی گفته بود «مکمل‌ها را سازمان غذا و دارو قیمت گذاری نمی‌کند و سندیکای آن‌ها قیمت گذاری می‌کند. مشکلی که داریم این است که یک سری از آن ها قیمت‌های خودسر دارند. مکمل‌ها باعث می‌شود پرداختی از جیب مردم افزایش یابد. زیرا بخشی از نسخه، مکمل است که همه مکمل‌ها آزاد و با قیمت‌های بالا هستند. این یکی از مشکلات ما است که مکمل‌ها نه بیمه هستند نه قیمت گذاری صحیحی دارند.»

مکمل‌ها  پرداختی از جیب مردم را افزایش می‌دهد

سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با فارس با اشاره به افزایش چشمگیر مکمل‌های غذایی پس از دوران کرونا توضیح می‌دهد: متاسفانه بازار مکمل‌ها وضعیت خوبی ندارد، فروش مکمل به داروخانه با خریداران عمده مکمل‌ها که به صورت مجازی فعالیت می‌کنند تفاوت قیمت فاحشی دارد که از همین رو انجمن داروسازان در نامه‌ای موضوع را به سازمان غذا و دارو مطرح کرده است و درخواست بازنگری قیمت مکمل‌ها را داشتیم.

وی افزود: مکمل‌ها با قیمت‌های زیاد در فروشگاه‌های اینترنتی با تخفیف عرضه می‌شود که همین موضوع نیز جای سوال دارد.  برخی از این فروشگاه‌ها ۵۰ الی ۶۰ درصد تخفیف می‌دهند اما داروخانه مکمل را با قیمت مشخص از شرکت‌های پخش می‌خرد و با سود مشخص به دست متقاضی می‌رساند.

فروش اینترنتی مکمل‌ها ممنوع است

فاطمی با بیان اینکه فروش اینترنتی مکمل‌ها ممنوع است اظهار داشت: درخواست ما از سازمان غذا و دارو سامان‌دهی قیمت مکمل‌ها است و فروش بی ضابطه مکمل‌ها مردم را به داروخانه بی‌اعتماد می‌کند و مردم تصور می‌کنند داروخانه گران فروش است./فارس

 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |