بررسیهای یک مطالعه نشان میدهد که در سنین ۲۰ و ۴۰ سالگی، خطر مادامالعمر بروز بیماریهای قلبی و عروقی، ۶۷ درصد مردان و ۵۲ درصد زنان را تهدید میکند.
بیماری قلبی-عروقی به هرگونه بیماری که دستگاه گردش خون شامل بیماریهای قلبی، بیماریهای عروقی مغز و بیماریهای شریانی را تحت تأثیر قرار دهد، گفته میشود. این بیماری کماکان نخستین علت مرگ و میر در ایران و جهان به شمار میرود.
در حال حاضر، راهبردهای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی بر محاسبه ریسک ۱۰ ساله تمرکز دارند. در حالیکه راهنماهای بالینی اخیراً بر استفاده از محاسبه خطر مادامالعمر برای بروز این بیماریها به عنوان روشی برای تخمین خطر آنها در یک فرد توصیه کردهاند.
دکتر فرزاد حدائق، رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مورد میگوید: هیچ مطالعهای برای کل بیماریهای قلبی عروقی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) با شیوع بالای بیماریهای قلبی عروقی، خطر مادامالعمر برای این بیماریها را برآورد نکرده است.
وی با یادآوری اهمیت این موضوع افزود: مطالعهای در این مرکز تحقیقات با عنوان بررسی خطر مادامالعمر بروز بیماریهای قلبی عروقی بر حسب عوامل خطر شناختهشده انجام پذیرفته است.
این استاد دانشگاه توضیح داد: شاخص توده بدن (BMI) بالا، پرفشاری خون، دیابت، کشیدن سیگار و کلسترول بالا عوامل خطری هستند که اگر سه مورد از آنها در فردی اعم از زن و مرد وجود داشته باشد، او را در معرض خطر مادامالعمر بروز بیماریهای قلبی و عروقی قرار میدهد.
به گفته دکتر عذرا رمضانخانی، از مجریان این طرح، نتایج این پژوهش که بر اساس بررسی اطلاعات حاصله از مطالعه قند و لیپید تهران انجام پذیرفته، نشان میدهد که در سنین ۲۰ و ۴۰ سالگی، خطر مادامالعمر بروز بیماریهای قلبی و عروقی، ۶۷ درصد مردان و ۵۲ درصد زنان را تهدید میکند.
با توجه به بار عظیمی که چنین خطر بزرگی بر اقتصاد و سلامت جامعه وارد میکند، این پژوهشگر عقیده دارد که یافتههای این پژوهش بر اهمیت توجه به اخذ استراتژیهای مؤثر برای پیشگیری اولیه و ثانویه از بیماریهای قلبی عروقی و نیز اجرای برنامههای غربالگری برای این گروه بیماریها تاکید میکند./ایسنا کرمانشاه
- امیر ابراهیمی
- کد خبر 17559
- بدون نظر
- پرینت