شما اینجا هستید
آرشیو هفته نامه » زیاد «زولبیا و بامیه» نخورید

منبع ایسنا

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه به افراد توصیه کرد، در ماه مبارک رمضان از زیاده‌روی در مصرف زولیا و بامیه خودداری کنند.

محمدسعید غلامی ، با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد نسبت به خرید و مصرف زولیا و بامیه اقدام می‌کنند، گفت: مصرف این شیرینی به هیچ عنوان به افراد، خصوصا کسانی که دچار برخی از مشکلات از جمله دیابت هستند، توصیه نمی‌شود.

وی از مضرات مصرف زولبیا و بامیه یاد کرد و ادامه داد: زولبیا و بامیه هیچ مواد مغذی ندارد و نمی‌تواند مواد مورد نیاز بدن افراد را خصوصا در شرایط روزه‌داری تامین کند. از همین رو مصرف آن در وعده افطار و سحر توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه از قند بالای موجود در زولبیا و بامیه نیز یاد کرد و افزود: این شیرینی قند ساده فراوانی دارد و از همین رو مصرف آن می‌تواند قند افراد را به سرعت بالا ببرد.

غلامی با بیان اینکه زولبیا و بامیه در روغن زیاد سرخ می‌شود و ممکن است چربی بالایی نیز داشته باشد که برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه نمی‌شود، عنوان کرد: این امکان وجود دارد در فرآیند سرخ شدن زولبیا و بامیه «آکریل آمید» تولید شود که خطرناک بوده و می‌تواند سرطان‌زا باشد.

وی اظهار کرد: توصیه می‌شود چنانچه افراد قصد خوردن زولبیا و بامیه دارند، حتما از زولبیا و بامیه‌هایی که کمتر سرخ شده و برشته نشده استفاده کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمنشاه از همه افراد خواست مصرف زولبیا و بامیه را محدود کنند و بیماران دیابتی و قلبی و عروقی نیز تا حد امکان از مصرف این نوع شیرینی خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: افراد می‌توانند زولبیا و بامیه را با مواد غذایی مفید دیگری مانند خرما جایگزین کنند.

غلامی بر لزوم تهیه زولبیا و بامیه از مراکز مجاز که امکان نظارت اکیپ‌های مرکز بهداشت و سایر دستگاه‌ها بر آنها وجود دارد تاکید کرد و یادآور شد: ممکن است در زولبیا و بامیه تهیه شده در مراکز غیراستاندارد، از افزودنی‌های غیرمجازی استفاده شود که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

ریگا انلاین |